Mansarda-Sesvete

Hrvatsko društvo likovnih i literarnih umjetnika

Likovno-amaterska djelatnost potvrđuje da radni čovjek ne mora biti samo korisnik kulturnih dobara,nego i aktivni učesnik i kreator kulturnih vrijednosti.

Ovu tvrdnju svojim 20-godišnjim postojanjem i radom potvrđuje i Društvo likovnih i literarnih umjetnika „Mansarda“ iz Sesveta.Likovni stvaraoci-amateri iz ove Udruge tijekom ovih 20 godina koriste svoje slobodno vrijeme za umjetničko stvaranje likovnih i literarnih radova.Rad ove udruge je velik i značajan tim više da iza sebe ima velik broj grupnih i samostalnih izložbi,kolonija i aukcija u humanitarne svrhe.

Uz likovni izraz,umjetnici se bave i primjenjenom umjetnošću,te im se na taj način otvara mogućnost sudjelovanja na mnogobrojnim sajmovima preko Privredne komore Hrvatske,kao i drugih subjekata.

U globalnom aspektu može se reći da izlagači Udruge „Mansarda“ slijede nadprosjećni trend likovnog amaterizma u našoj Državi tako da se u pojedinim tehnikama izdvajaju iz općeg prosjeka.Koliko to pojedincima uspijeva,posjetitelji će sami moći ocjeniti.

Kroz ovih 20 godina učlanjeno je preko 500 umjetnika .Neki od njih postali su poznata imena.Mnogi su pasivni,povremeno se pojavljuju.Za sada Udruga ima oko 150 aktivnih članova.Sama djelatnost udruge odvijala se uz povremene teškoće,a naročito problemi radnog prostora.Kroz zadnje dvije „paklene godine“ sticao se dojam kao da nas žele uništiti upravo oni koji nama daju donacije.Za novac od članarina i provizija od prodaje slika kupili smo prostor za rad.Sada udruga ima svoj vlastiti prostor i odlične uvjete za rad.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*